Interview; Rianne in Afrika

Vandaag deelt Rianne haar ervaringen over haar reis naar Afrika. Zelf heeft ze haar eigen blog www.thefitexplorer.com waar ze over haar avonturen schrijft. Zo gaaf dat ze haar Afrika avontuur met ons wilt delen…

 

* Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hi! Mijn naam is Rianne en ik kom uit Heemskerk, een plaatsje bij de kust in Noord-Holland.

* Waar ging je reis naar toe en hoelang was je daar?

In totaal ben ik precies een maand weggeweest, van 5 december tot en met 4 januari. Ik ben begonnen met twee weken in Zuid-Afrika, waarbij we ook Swaziland gepasseerd zijn. Vervolgens ben ik nog twee weken in Zimbabwe geweest, inclusief een dag bezoekje aan Zambia.

15844544_10207591360412604_5965020315340890781_o.jpg

 

* Met wie was je op reis en waarom?

De eerste twee weken in Zuid-Afrika maakten deel uit van een onderzoek dat ik deed voor mijn toerisme opleiding. We waren toen dus met een groep van ongeveer 13 man (of nouja.. vrouw 😊). Nadat het onderzoek afgerond was, ben ik nog twee weken met een vriendinnetje doorgereisd naar Zimbabwe. Gewoon even lekker vakantie vieren tijdens Kerst en Oud en Nieuw!

* Heb je andere backpackers ontmoet?

Een paar, maar niet zoals ik gewend ben van eerdere backpack reizen. Normaal leg ik heel snel en gemakkelijk contact en maak ik veel vrienden, maar doordat we de eerste 2 weken al een groep van 13 man hadden, heb ik daar minder de behoefte toe gehad eigenlijk.. In Zimbabwe waren weinig backpackers te bekennen.

* Wat was je hoogtepunt?

Een bezoek aan Devil’s Pool in Zambia, by far! Dit is een poeltje aan de top van de Victoria Falls, die ruim 100 meter hoog zijn. We hebben op het randje gezwommen. Echt doodeng en levensgevaarlijk, maar het gaf echt een kick!

P1025646.JPG

 

* Heb je ook minder leuke momenten tijdens je reis gehad?

Ja, ik kon niet zo goed tegen de malariapillen, waardoor ik niet altijd even fit was. Ik had veel last van m’n buik zat ónder de muggenbulten, dus stoppen was geen goed idee. Zo naar was dat!

* Had je vooraf bepaalde verwachtingen en voldeed je reis daar aan?

Ik ben er vrij blanco ingegaan en ik denk dat dat een goede zet was. Het land is werkelijk waar prachtig en de mensen geven je alle liefde van de wereld, dus ik had niks beters kunnen wensen.

* Hoe was je reisroute?

Soweto (Johannesburg) – Hazyview – Lobamba (Swaziland) – St Lucia – Durban – Johannesburg – Victoria Falls (Zimbabwe)

* Had je vooraf een budget en heb je je daar aan kunnen houden?

Nee, ik heb geen budget gesteld. Ik vind dat je van zo’n mooie reis moet kunnen genieten en dit heb ik dan ook gedaan. Daarbij is het gebied ook heel goedkoop, dus ook met een klein budget kun je vrij veel.

 

IMG_5411.JPG

* Hoe was het eten daar?

Heer-lijk. Ik had geen idee wat ik bij de Zuid-Afrikaanse keuken moest voorstellen, maar het was echt heel lekker. Veel curry’s, stoofpotjes en dat allemaal met de hand eten. Hmmm!

* Heb je je moeten aanpassen aan de cultuur?

Ja, maar ik vond dat niet moeilijk. Als je je inleest in de cultuur, dan weet je hoe je je moet gedragen en hoe je je moet kleden. Zo moet je opletten met korte broeken en moet je je Nederlandse directheid even heel ver links laten liggen. Ik heb daar eigenlijk nooit moeite mee!

* Hoe zou je jouw reis beschrijven in één zin?

Een inspirerende, rustgevende en verbazingwekkende reis!

* Heb je al een volgende reis op de planning staan?

Yes! Ik ben in maart naar New York City gegaan met mijn beste vriendin en in juni ga ik van de zon genieten in Málaga.

* Heb je nog tips voor andere reizigers?

Laat je verwachtingen wat betreft Zuid-Afrikaanse bosjesmannen lekker thuis, want die kom je hier niet tegen. De mensen zijn veel moderner dan dat je zou denken en ze geven je alles wat ze hebben. Het is echt een warm bad. Neem een klamboe mee en genoeg Deet, want muggen zijn er zeker! Geniet vooral van de natuur en het lekkere eten.

 

Bedankt voor je interview Rianne. Wil je meer van Rianne te weten komen, dan kun je haar ook volgen op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s