Interview: Lisanne in Australië

Vandaag een interview met Lisanne die op dit moment in Australië is. Op haar website www.lisannepilk.nl kun je haar wereldreis volgen!

 • Wie ben je en waar kom je vandaan? 
  • Lisanne Pilk – 26 jaar en kom uit Groningen. 
 • Hoe ziet jouw reis eruit? 
  • Ik ben begin Februari vertrokken naar Melbourne, Australië – om daar herenigd te worden met mijn vriend. Hij is in Oktober al vertrokken samen met een vriend van hem om 3 maanden in Melbourne te blijven en in Januari een maand Nieuw-Zeeland te bezoeken met zijn zusje. Na de 4 maanden zo’n 16.000 km van elkaar verwijderd te zijn – waren we eindelijk weer samen en wel in Australië. We hebben inmiddels de Great Ocean Road gedaan en de Grampians bezocht en gaan we binnenkort beginnen aan onze oostkust roadtrip van Melbourne naar Cairns. We blijven uiteindelijk tot eind September in Australië – met een weekje vakantie naar Indonesië – om daarna verder te gaan naar Nieuw-Zeeland voor 2-3 maanden en daarna nog een paar maanden Zuid-Afrika. In totaal dus iets meer dan een jaar van huis!
IMG_6931.JPGSurfen in Torquay
 • Waarom wilde je deze reis gaan maken?
  • Het klinkt heel cliché maar ik had nu de kans! M’n vriend had al langer het idee om lang op reis te gaan en heeft mij overtuigd om ook mee te gaan. Ik ben nu 26 jaar, zit niet vast aan een huisje/boompje/beestje verhaal. Dit was dus DE kans om voor langere tijd van huis te gaan, dus waarom niet? Ik heb m’n baan opgezegd, auto verkocht en ben vertrokken!  
 • Wat is jouw hoogtepunt tot nu toe? 
  • Het verblijven op campings tijdens de Great Ocean Road met kangaroos and koalas. We hebben op verschillende campings gestaan met onze auto incl. rooftop tent – waar je ’s avonds en ’s nachts omringd wordt door kangaroos en koalas. Dat je letterlijk midden in de nacht wakker wordt van knagende kangaroos om je auto of knorrende koalas. Hoe geweldig is dat! 
 • Heb je ook al minder leuke dingen meegemaakt? 
  • Ja we hebben nog wat problemen gehad met onze auto; een airconditioning die ophield met werken (met 34-36 graden) – een lekke band zonder een reserveband – en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ook dat hoort bij een wereldreis! 
IMG_3347 kopie.JPGUitzicht in de Grampians
 • Heb je een reisbudget en denk je je daar aan te kunnen houden? 
  • We hebben een budget inderdaad, maar we hebben de afgelopen weken in Melbourne gewerkt om een lekker zakcentje bij elkaar te sparen voor onze roadtrip naar Cairns. Dus zo komen we die weken wel goed door. Na de roadtrip blijven we nog een paar maanden plakken in het noord-oosten om daar weer wat te verdienen voor de reis door Nieuw-Zeeland. Zo houden we het financieel ook leuk.
 • Wat is je favoriete plek tot nu toe?
  • Grampians National Park – een práchtig natuurgebied zo’n 1,5/2 uur ten noord-westen van Melbourne. Elke bocht die je maakt met de auto, kom je weer een pareltje tegen. Zoveel pure natuur kennen we niet in Nederland dus genoot ik er hier extra van. 
 • Waar kijk je nog het meeste naar uit om te gaan doen? 
  • We beginnen net na Pasen met onze roadtrip langs de oostkust: van Melbourne via Sydney en Brisbane naar Cairns. In totaal zo’n 3500 km in 4-6 weken. Hier hebben we erg veel zin in! Ook gaan we nog op vakantie naar Indonesië voor 10 dagen – waar we voor ons duikbrevet gaan, zodat we ook nog kunnen duiken bij het Great Barrier Reef. Hele toffe vooruitzichten!
 • Welke activiteiten heb je ondernomen? 
  • We hebben vooral de omgeving van Melbourne ontdekt; vooral om te surfen! Ik had nooit gedacht dat ik surfen zo leuk kon gaan vinden, aangezien ik niet echt een fan ben van de zee. Maar een wetsuit en een surfboard maakt al een hoop goed! Gelukkig kunnen we ook nog genoeg surfen aan de oostkust, dus wij kunnen ons geluk niet op. Ook zijn we naar de Formule 1 race in Melbourne geweest een paar weken geleden; heel gaaf om dit eens mee te maken langs de track en dan ook nog aan de andere kant van de wereld. 
 • Heb je leuke contacten tijdens je reis? 
  • Aangezien we nog niet zo lang onderweg zijn, hebben we wel wat contacten opgedaan – maar vooral Nederlanders in Melbourne & collega’s op werk. 
 • Wat mag er niet in jouw backpack ontbreken? 
  • Een goede fotocamera/action cam – zonder de prachtige foto’s en filmpjes had ik niet alles kunnen delen met het thuisfront. De beelden van de Great Ocean Road & het surfen zijn toch erg tof om ook later terug te zien.
img_2293.jpg             Een van de koalas op de camping gedurende de Great Ocean Road roadtrip

 

 • Wat is het meest bizarre wat je hebt meegemaakt? 
  • ’s nachts om 03:00 samen wakker “schrikken” in de rooftop tent van een raar geluid, wat bleek dat een stuk of 5 kangaroos op letterlijk 2 meter van onze auto stond te grazen. Dan is het opeens niet erg om ’s nachts plots wakker te worden kan ik zeggen!
 • Heb je de reis van te voren uitgestippeld? 
  • We hebben alleen ons startpunt bepaald (Melbourne – Australië) en besloten dat we de oostkust van Australië willen doen de komende maanden. Verder staan het noorder- en zuidereiland van Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika op de planning. Alle specifieke details plannen we op korte termijn voor de roadtrip/reis zelf. 
 • Heb je na deze reis al nieuwe reisplannen? 
  • We zijn gelukkig nog even onderweg (waarschijnlijk tot het voorjaar van 2018) dus reisplannen genoeg tot die tijd. Maar buiten onze geplande landen (Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika) hebben we net een vakantie naar Indonesië geboekt voor 10 dagen in Juni. Aangezien het maar 4 uurtjes vliegen is vanaf Australië konden we ook deze kans niet voorbij laten gaan 🙂 
 • Heb je nog tips voor anderen die een wereldreis gaan maken? 
  • Geniet van elk moment!! Ik ben nu iets meer dan 2 maanden onderweg en de tijd gaat véél te snel! 

 

Bedankt voor je interview Lisanne! Wil je meer lezen over de reizen van Lisanne, dan kun je haar ook volgen op haar Facebook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s