Interview: Selina in Azië

Vandaag een interview met Selina uit Antwerpen over haar reis door Zuid Oost Azië. Wat een geweldige reis en dat helemaal alleen… Super! 
IMG_2938Filipijnen – Palawan
 • Wie ben je en waar kom je vandaan?
  Ik ben Selina, 27 jaar en woon in Antwerpen.
 • Waar ging je reis naar toe en hoelang was je daar?
  Ik heb gedurende 10 weken rondgereisd in Zuid Oost Azië, van december 2016 tot maart 2017. Ik had vooraf een ruwe planning in mijn hoofd waar ik me ter plaatse helemaal niet aan gehouden heb. Uiteindelijk bezocht ik 7 landen: Maleisië, Vietnam, Indonesië, Singapore, Cambodja, Filipijnen en Thailand.
 • Was het een bewuste keuze om deze reis alleen te maken?
  Ja, ik droomde al sinds jong van eens een keer alleen op reis te gaan en na een solo tripje naar Berlijn 2 jaar geleden was die zin alleen nog maar groter geworden. Toen ik de kans kreeg om zo lang vrij te krijgen op het werk heb ik na een duwtje in de rug van mijn vriend de stap gezet om alleen te vertrekken!
 • Heb je leuke contacten met andere backpackers gehad?
  Ik heb veel contact gelegd met andere backpackers doordat ik in hostels verbleef.
  Zo heb ik ook opgetrokken met mensen met wie ik in België misschien geen woord zou wisselen, maar daar wel een fijne dag mee heb doorgebracht! Met anderen heb ik een nauwere band kunnen opbouwen en heb ik nu nog steeds contact mee.
 • Hoe was je reisroute?
  Maleisië (Kuala Lumpur, Cameron Highlands, Langkawi), Vietnam (Da Nang, Hoi An, Da Lat, Ho Chi Minh City), Indonesië (Bali, Lombok, Gili eilanden), Singapore, Cambodja (Phnom Penh, Siem Reap), Filipijnen (Manila, Palawan, Coron) en Thailand (Bangkok).
 • Hoe had je de reis voorbereid?
  Aangezien er maar 6 weken zaten tussen het moment dat ik heb beslist om te gaan en mijn vertrek was er niet veel voorbereidingstijd. Ik was al een paar keer in ZO Azië geweest dus ik wist ongeveer waaraan ik me kon verwachten. Voor de rest heb ik vooral via verschillende Facebook groepen een schat aan informatie gekregen, ook nog tijdens het reizen zelf! Voor de rest heb ik verschillende blogs gelezen om zo een leuke reisroute te vinden.
 • Waar heb je overnacht?
  Ik had niets op voorhand vastgelegd, en ben ter plekke bij verschillende hostels gaan rondhoren of er nog een plaatsje vrij was. Soms sliep ik in een privé kamer, maar ik heb ook vaak in female dorms verbleven. Mijn meest luxeuze verblijf had ik tijdens een yoga retreat die ik volgde op Bali. Back to basics was het dan weer bij een homestay midden in de rijstvelden op Lombok, waar ik in een hutje sliep dat door de vader des huizes met eigen handen was gebouwd.
 • Heb je met een budget gereisd?
  Aangezien er niet veel tijd zat tussen het moment van beslissen en mijn vertrek heb ik niet meer kunnen sparen voor mijn reis. Ik had gelukkig wel wat spaargeld en heb me dus niet echt aan een budget gehouden. Doordat ik altijd in hostels sliep en vaak streetfood at heb ik daaraan niet veel budget moeten opmaken. Ik heb wel een yoga retreat van een week gevolgd en ben 3 keer gaan duiken, maar wou dan ook van deze reis een onvergetelijke ervaring maken. Zuid Oost Azië is redelijk goedkoop dus ook met een budget kom je zeker al ver.
 • Wat heeft het meeste indruk gemaakt?
  Qua land ben ik het meest onder de indruk van Cambodja. Ik had geen plannen om erheen te gaan maar ben achteraf blij dat ik het toch op mijn route heb opgenomen! Ik heb zeker nog niet alles gezien wat Cambodja te bieden heeft en daarom staat het zeker hoog op mijn lijstje om een tweede keer te bezoeken.

  Algemeen ben ik het meest onder de indruk dat ik op amper 10 weken tijd zo veel mooie, blije, spannende, verdrietige en bange momenten heb mogen meemaken, zowel alleen als met iedereen die ik op mijn reis ben tegen gekomen. Dit is een ervaring die mijzelf zo veel heeft opgebracht tijdens de reis maar vooral waar ik ook nog lange tijd van zal kunnen nagenieten.

   

  IMG_2937Indonesië – Bali
 • Welke activiteiten heb je ondernomen?
  Ik heb op elke plaats waar ik kwam zo veel mogelijk activiteiten proberen te doen om zo een goed beeld van de natuur en cultuur te krijgen. Zo heb ik verschillende kookcursussen gevolgd, een trekking naar de top van een vulkaan gedaan en gedoken naar wrakken uit WO II.  Ik reed ook een 2-daagse tour met de motor in Vietnam en heb een trekking te paard gedaan in Cambodja.
 • Waren er ook moeilijke momenten?
  Ik heb zeker enkele moeilijke momenten ervaren op mijn reis. Nu ik er achteraf op terugblik hebben deze mij op dat moment geleerd om op mezelf te vertrouwen aangezien ik er alleen voor stond! Ik ben ziek geworden en moest in een dorpje in de Filipijnen op zoek naar een dokter, die me met het infuus in mijn arm op pad stuurde naar een geldautomaat om hem te kunnen betalen.
  In het begin miste ik mijn vriend ook erg, dit is gelukkig na 2 weken gebeterd en maakte het weerzien bij mijn terugkomst eens zo geweldig.
 • Hoe vond je de bevolking daar?
  Op de meeste plaatsen heb ik heel aangename contacten met de lokale bevolking gehad. Als solo reiziger maak je al vaker eens een praatje en zo ben ik ook een aantal keer uitgenodigd om bij een familie thuis te komen mee eten of iets vieren!
 • Heb je al een volgende reis op de planning staan?
  Zeker, dat maakte terugkeer naar België al iets draaglijker. In mei heb ik een citytrip naar Lissabon gepland staan. In de zomer staan het jaarlijkse bezoekje aan Ibiza op de agenda en een backpack reisje iets dichter bij huis: interrailen door Oost-Europa! Deze reisjes maak ik wel met mijn vriend, want samen reizen is toch ook wel heel fijn.
 • Heb je nog tips voor andere backpackers?
  Luister naar alle tips die je van iedereen krijgt en doe dan op je reis vooral je eigen zin 🙂
Vietnam – Da Lat image1.JPG

2 gedachten over “Interview: Selina in Azië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s