Interview: Desiree reist door Marokko

Desiree vertelt over haar reis in Marokko die zij in 2016 maakte. Marokko staat zeker ook nog op mijn verlanglijstje om nog naar toe te gaan. Desiree heeft een eigen website waar je meer over haar leven en reizen kunt lezen: www.seven-dees.nl en ook is ze te vinden op Facebook en Instagram als je haar wilt volgen. 

SAM_0164.JPG

Mijn naam is Desiree en ik kom uit Den Haag. Een van de mooiste reizen die ik tot nu toe heb mogen maken was een rondreis door Marokko in oktober 2016. Samen met mijn lief maakte ik een rondreis langs de Koningssteden. De reis duurde negen dagen, maar dat hadden er wat mij betreft wel negentig mogen zijn. Marokko is een prachtig land. De reis begon in Marrakech, waarna we via Casablanca, Rabat, Meknes en Fes uiteindelijk weer uitkwamen in de stad die 24/7 leeft: Marrakech. Cultuur, natuur Marokko heeft een ieder wat te bieden. Alhoewel een bezoek aan het wereldberoemde Djemaa-el-Fna plein in Marrakech natuurlijk een must is als je in Marokko bent, heeft Koningsstad Fes de meeste indruk op mij gemaakt. Als je de medina van Fes binnenstapt dan lijkt het namelijk alsof je een stap terug doet richting de Middeleeuwen. De tijd in Fes lijkt stil te staan. Voorafgaande aan deze reis had ik niet gedacht dat Marokko ook geschikt zou zijn voor de natuurliefhebber.

Ik had voornamelijk een dor en droog landschap verwacht. Niets bleek echter minder waar. Van sinaasappel tot olijfbomen, het Atlasgebergte is hartstikke groen. Tijdens onze reis hebben we zoveel mogelijk cultuur opgesnoven. Een groot gedeelte van de bezienswaardigheden in Marokko zijn opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. Een van deze UNESCO aanraders is de Romeinse stad Volubilis met op de achtergrond het prachtige natuurlandschap. Onmisbaar in je backpack is dan ook een fototoestel. Cliché, maar ik geloof niet dat ik tijdens een eerdere (of een later) gemaakte reis mooiere plaatjes heb geschoten.

SAM_0249.JPG

Overal in Marokko kan je de meest heerlijke tajine eten. Tajine met kip is mijn favoriet. Noga of een andere zoetigheid als toetje kan je eigenlijk niet overslaan. Op de markten in de steden liggen de etenswaren open en bloot verspreid. Varkenspoten, vis en lamskoppen inclusief de bijbehorende geur zijn voor sommige mensen (zoals ikzelf) iets minder leuk. Marokko heeft een interessante en rijke cultuur. Het geloof staat centraal in het dagelijks leven.

Als toerist zijnde moet je daar rekening mee houden. Toen ik tegen vriendinnen zei dat we een rondreis door Marokko gingen maken, was een veelgehoorde reactie: ‘Wat heeft een toerist nu in Marokko te zoeken?’
Het antwoord is: ‘alles!’ Marokko is een land met vele contrasten die allen hand in hand naast elkaar lijken te gaan. Tel daar het heerlijke klimaat en de beperkte vliegtijd vanaf Amsterdam bij op en je hebt eigenlijk geen reden om niet te gaan.

SAM_0215.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s