Interview: Citytrip naar Lille

Desiree vertelde ons al eerder over haar reis naar Marokko. Ook wilde zij graag haar ervaring delen met ons over haar citytrip naar Lille!

SAM_0519.JPG

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Desiree en ik kom uit Den Haag.

Waar ging je reis naar toe en hoelang was je daar?
De laatste citytrip die ik heb gemaakt was naar Lille.

Met wie was je op reis en waarom?
Ik denk dat veel lezers dit zullen herkennen. Je partner is jarig en je vraagt wat hij of zij wil hebben voor zijn of haar verjaardag? Het standaard antwoord is dan negen van de tien keer: ‘Geen idee’ of ‘Doe maar een geurtje ofzo’ Om de cadeaustress dit jaar voor te zijn besloot ik mijn lief te verassen met een weekendje weg. Niet al te lang reizen, maar toch origineel. Na wat speurwerk viel de keuze op een citytrip naar Lille.

Welke bezienswaardigheden heb je gezien?
In Lille is genoeg te doen en te beleven. Van een bezoek aan een van de diverse musea of kerken tot een wandeling in het park grenzend aan de Citadel van Rijssel. Lille is een mooie, oude stad met prachtige gebouwen. De mooiste bezienswaardigheid vond ik Palais des Beaux Arts (Museum van de Schone Kunsten). Dit museum bestaat uit een grote collectie schilderwerken van bekende meesters zoals Rubens en Monet. De vaste tentoonstelling is ruim opgezet en een absolute aanrader. De bezienswaardigheden in Lille liggen allemaal rond het grote plein midden in het centrum (Grand Place). Hierdoor kan je optimaal van  deze citytrip genieten.

Had je een budget en heb je je daar aan kunnen houden?
Een vakantie of citytrip kan je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. De entreeprijzen voor de musea in Lille zijn niet hoger dan 7,50 p.p. Daarnaast kan je bij de meeste musea één dag in de maand gratis naar binnen.  Ik ben zelf groot fan van de Franse keuken en dan met name natuurlijk de patisserie. In het centrum van Lille kan je voor een leuke prijs heerlijk eten.

Waar heb je overnacht?
Wij hebben overnacht in een leuk, goed hotel midden in het centrum. Meestal boek ik de hotelovernachtingen voor een korte trip op Hotelspecials.nl. Een gebruiksvriendelijke website met vaak leuke aanbiedingen.

Heb je een volgende reis op de planning staan?
Jazeker, de volgende reis gaat naar Ibiza. Vijf jaar geleden heb ik dit eiland eerder bezocht en ik was gelijk verliefd. Ibiza is veel meer dan een party eiland. Na de zomer laat ik je dat dan ook graag zien in een reisverslag op mijn website: www.seven-dees.nl!

SAM_0509.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s