Interview; Esra in Instanbul

image5

 

 • Wie ben je en waar kom je vandaan? 
  Ik ben Esra Percin, 28 jaar en ik kom uit Hengelo, Overijssel. 
 • Waar ging je reis naar toe en hoelang bleef je daar?
  Ik ging naar Istanbul en verbleef er 6 dagen. Aangezien ik er vaker kom is zes dagen meestal wel voldoende gezien ik alle belangrijke bezienswaardigheden reeds heb gezien.
 • Met wie was je op reis en waarom?
  Mijn vriendin kwam uit Ankara. Ik heb haar tijdens een seminar meeting voor juristen leren kennen. Altijd als ik naar Ankara reis bezoek ik ook het advocatenkantoor van mijn oom. Zij werkte daar als secretaresse en we hadden afgesproken om samen in Istanbul te meeten, zij vanuit Ankara en ik vanuit Nederland.
 • Waar heb je overnacht? 
  Ik heb in het Hotel ‘Hotellino’ overnacht. Prijzen zijn relatief goedkoper, inclusief ontbijt en dichtbij tramstation! Daarnaast is het hotel makkelijk te vinden. Leuk personeel!

image4.JPG

 • Hoe was je reisroute? 
  Mijn reisroute is altijd heel afwisselend. Ik houd zowel van het Aziatische gedeelte als het Europese gedeelte. Plekken die ik altijd bezoek in het Europese gedeelte zijn Ortaköy, Bebek, Karaköy en Nişantaşı. Bij Ortaköy kun je bijvoorbeeld heerlijk wafels of gepofte aardappel eten. Daarnaast heb je hier verschillende soorten leuke kraampjes. In Bebek kun je heerlijk wandelen. Karaköy is echt een plekje met verschillende soorten leuke hotspots! Je kunt er lekker lunchen en heerlijk koffie drinken. Nişantaşı is een elite district. Hier heb je leuke boetiekjes waar je kunt winkelen. Meestal neem ik de ferry om naar het Aziatische gedeelte te gaan. Dan ga ik naar Üsküdar waar je een van de belangrijke bezienswaardigheden ‘Maidon Tower’  en heerlijk de zonsondergang ziet. Verder is Kadıköy ook een prachtig plek.

image1.JPG

 • Heb je tips voor andere reizigers naar Istanbul? 
  Jazeker! Boek je hotel in Sirkeci of Sultan Ahmet. Vanuit dit district verblijf je centraal en kun je alle belangrijke bezienswaardigheden makkelijk bezoeken. Bijna alles is op loopafstand. Bezoek sowieso Het Topkapi Paleis. Het Topkapi Paleis was het administratieve centrum van het Ottomaanse Rijk. Tegenwoordig is het een museum. Hier ben je wel een halve dag aan kwijt. De Hagia Sophia is zeker de moeite waard! Dit was eerst een kerk, daarna een moskee en tegenwoordig is het een museum. Je ziet een mix van verschillende geloven. Adembenemend mooi. Onlangs ben ik met een boek begonnen over de verborgen tekens van De Hagia Sophia. Zeer indrukwekkend! De Blauwe Moskee is als enige moskee met zes minaretten. De moskee dateert uit de 17de eeuw. De Galatoren is dichtbij Karaköy. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen combineren. Bij de Galatoren heb je prachtig uitzicht waar je mooie foto’s kunt maken!Als je genoeg tijd hebt neem de ferry en ga naar een van De Prinseilanden. Hier ben je een dagdeel aan kwijt. Voor de fietsliefhebbers is dit een leuk alternatief!  Kiz Kulesi,  Leandertoren of de Meisjestoren is een toren op een klein eilandje in de Bosporus, duidelijk zichtbaar vanuit verschillende wijken in de Turkse stad Istanboel. De meisjestoren is een monument dat overgebleven is van het Byzantijnse Rijk. De geschiedenis van de toren stamt ongeveer af van 2475 voor Chr. en is op 200 meter van de kust van Üsküdar op een rots gebouwd. De toren heeft gediend voor veel verschillende doeleinden. Vanuit Üsküdar kun je de Meisjestoren van veraf zien.  Daarnaast is een andere aanrader de Basilica Cisterne (ook wel bekend als Yerebatan Saray). Dit was een zesde-eeuwse ondergrondse wateropslagplaats in Istanbul. In de film Inferno komen ook deels fragmenten van Basilica Cisterne terug. Tot slot; vergeet niet om naar de Grote Bazaar te gaan. Je kunt hier heerlijk en Turkish delight kopen!
image3.JPG
Op mijn website vind je meer over Istanbul: www.esraelif.com
Daarnaast kun je op mijn Instagram account veel foto’s terugzien van Istanbul.

Een gedachte over “Interview; Esra in Instanbul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s