Interview; wonen in het buitenland.

jen.png

 • Wie ben je en waar kom je vandaan?
  Mijn naam is Jennifer en ik ben geboren en opgegroeid in Den Haag (Nederland)

 

 • In welke verschillende landen heb je gewoond?
  Ik heb 2 jaar in Berlijn gewoond. Daarna heb ik 1 jaar in Londen en en 1 jaar op Curaçao gewoond.

 

 • Wat deed je daar precies?
  Ik ben in Berlijn mijn carrière gestart als online marketing manager. Ik deed daar een trainee-ship van een kleine 6 maanden. En vervolgens gaan werken als online marketeer in Berlijn, Londen en op Curaçao. Ik heb veelal gewerkt in de Fashion branche (Zalando en WoolAndTheGang), maar ook in de IT branche op Curaçao BearingPoint Caribbean.

curacao

 • Waar verbleef je?
  Ik heb overal een appartement of kamer kunnen huren. In Berlijn woonde ik samen met de leukste roommate die ik ooit heb gehad. Ook in Londen heb ik een Ensuite room gehuurd en op Curaçao had ik mijn eigen 2 kamer appartement.

 

 • Welk land was jouw favoriet?
  Oef lastig. Ik vind tot nu toe overal waar ik ben geweest heel erg leuk en vooral leerzaam. Berlijn is echt een geweldige stad en de levensstijl daar past erg goed bij mij. London was een kinderdroom die uit is gekomen dus daar ben ik ook erg positief over. Curaçao is een geweldig eiland en voor mij ook weer back to my roots. Mijn ouders komen daar vandaan dus ook daar heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad. Als ik echt moet kiezen dan wordt dat tussen Berlijn en Curaçao, maar die keuze kan ik eigenlijk niet maken!

 

 • Welke activiteiten heb je ondernomen?
  Ik heb in Berlijn en London meegedaan aan de Nike Ladies Run.

 

 • Heb je je moeten aanpassen aan de verschillende landen?
  Nee dat viel eigenlijk heel erg mee. Het is natuurlijk wel handig als je de taal spreekt. Dus ik heb wel Duitse lessen gehad om in Berlijn mij beter verstaanbaar te maken. Ik denk dat wanneer je open-minded bent en je flexibel opstelt dat het qua aanpassen het je vrij gemakkelijk af gaat. En je zonder dat je het door heb automatisch aanpast.

 

 • Wat was jouw hoogtepunt?
  Ik heb verschillende hoogtepunten mogen meemaken. Echter denk ik dat mijn hoogtepunt in Berlijn was toen ik er achter kwam zo veel geleerd te hebben en mij echt een all around online marketeer te mogen noemen. Ook het managen van mijn team was leerzaam. Wanneer ik er op terug kijk dan kijk ik terug met trots.

 

 • Heb je ook moeilijke momenten gehad?
  Ja in London had ik enorme heimwee naar huis ook was het moeilijk om een baan te vinden in het begin. Dat viel heel zwaar. Ik heb toch doorgezet en uiteindelijk een baan kunnen vinden en daar ook mijn vrienden gemaakt.

 

 • Heb je leuke contacten met andere reizigers gehad tijdens het reizen?
  Heel veel leuke contacten! Veelal uit andere landen en deze contacten zijn nu ook echt goede vrienden. Zij reizen ook vrijwel de wereld af dus het is dan super leuk om met ze af te spreken in een ander land. Om een voorbeeld te geven mijn huisgenoot van Berlijn gaat in Brazilië wonen met haar vriend en vroeg of ik haar wilde opzoeken. Daar zeg ik zeker geen nee op dus in november/december zit in Brazilië. Een andere vriendin die ik heb ontmoet uit London zoek ik op in Parijs.

 

 • Mis je bepaalde dingen uit Nederland wanneer je in het buitenland woont?
  Kaas! en die heerlijke nuchterheid die wij hebben als Nederlanders. Maar heerlijke Gouda kaas vinden in het buitenland blijft lastig.

 

curacao2_.jpg

 • Heb je tips voor anderen die ook in het buitenland willen gaan werken/wonen?
  Just do it! Blijf open minded – geef niet snel op en doe vooral hetgeen waar jij je goed bij voelt. Ja het is scary om alleen te zijn in het begin. Om alleen te gaan eten in een restaurant bijvoorbeeld. De keerzijde is dat je ALTIJD mensen ontmoet. Alleen blijf je niet lang. Je komt terug met rijke ervaringen die niemand je meer kan afnemen.

 

 • Wat zijn jouw toekomstplannen?
  Ik ben sinds kort begonnen met mijn persoonlijke lifestyle blog Paperbeau (www.paperbeau.nl). Ontzettend leuk om te doen! Momenteel ben ik tijdelijk in Nederland en zal ik in november voor een maandje gaan reizen in Amerika en Brazilië. Om dan vervolgens mij te gaan settelen in Spanje – Barcelona. Ik ben een digital nomad so who knows where lives takes me!

 

berlijn

Wil je Jennifer blijven volgen? Kijk dan op haar website of social media;

Website: www.paperbeau.nl
Facebook
Instagram

Een gedachte over “Interview; wonen in het buitenland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s