Interview; Roadtrip Oost-Europa

dav

 • Wie ben je en waar kom je vandaan? 

Ik ben Lien.

Newbie Blogger sinds juni.
Tikkeltje rusteloos.
Enthousiast.
Steeds op zoek naar de beste versie van mezelf.
Naar geluk.
Naar avontuur.
En naar de mooiste plekjes die de wereld te bieden heeft.

Delen mee in mijn zoektocht:
Man en kids; twee stuks deugnieterij van 5 en 3 ( bijna-vier hoort de jongste liever…)

Waar zetten we onze footprints?
Overal…
Van Middelkerke tot Marrakesh,
van La Roche tot Las Vegas,
van Nederland tot Noorwegen.
En alles daar tussenin.
Op onze manier.
Steeds onderweg.
Een tikkeltje rusteloos.
Met veel enthousiasme.
Met zin voor avontuur.

Ook deze blog trek ik door in dezelfde lijn….
Waarschijnlijk een tikkeltje rusteloos.
Met veel enthousiasme.
Zonder vast te houden aan de ‘do’s and don’ts’ voor het schrijven van een blog.
Op mijn eigen manier.

Voor mijn eigen tikkeltje geluk, en dat van al wie hier met plezier een keertje komt lezen en mee wegdroomt van waar we zo van houden…

 

 • Waar ging je reis heen en hoelang was je daar?  
Onze laatste reis ging richting Oost-Europa. We hadden een drietal weken de tijd om rond te trekken.

 

IMG_7834.JPG

 • Met wie was je op reis en waarom?
Deze reis deden we met ons gezin: mijn man en twee zoontjes.  We houden ontzettend van roadtrips. Vorig jaar trokken we door Noorwegen. Enkele jaren geleden ook een aantal keer door de VS.  Dat constant ‘zwerven’ sluit perfect aan bij mijn rusteloos kantje. We reizen met een oldtimer caravan(-netje) en houden ervan om te reizen op ons gevoel. De vrijheid om te rijden waarheen je wilt. Dat is onbetaalbaar. Met ons viertjes op avontuur. Geen planning. Geen agenda. Geen verplichtingen. Geen afspraken. Alleen de mannen en ik. En de caravan. Laat ons maar rijden. Dat maakt ons gelukkig.
 • Hoe was je reisroute? 
Oorspronkelijk dachten we naar Zwitserland, Italië, Slovenië en Hongarije te gaan. Deze route is tijdens de reis flink aangepast.  Op sommige plaatsen bleven we wat langer. Op andere plaatsen wat korter. Sommige plaatsen werden geschrapt. Andere plaatsen toegevoegd.
Uiteindelijk zag de route er als volgt uit:
– België – via Duitsland – Zuid-Tsjechië (Frymburk, Lipnomeer)
– Zuid-Tsjechië – Noord-Tsjechië (Dolni Lanov, Reuzengebergte, Adrspachrotsen)
– Noord-Tsjechië – via Polen – Slowakije ( Hoge Tatra)
– Slowakije – Oost-Hongarije ( Hortobagy, Hongaarse Poesta)
– Oost-Hongarije – West-Hongarije (Balatonmeer, Héviz, Rezi)
– West-Hongarije – Slovenië (Bohinj, Bled, Vogel, Strunjan)
– Slovenië – via Oostenrijk – Duitsland (Rothenburg ob der Tauber, Aub)
– Duitsland – België
IMG_9800.JPG
 • Op wat voor plekken heb je overnacht? 
We verbleven op (liefst zo klein mogelijke) campings. Die legden we nooit van tevoren vast, zodat we vrij waren om onze planning aan te passen.  Ook al was de uitdaging om een kleine, rustige camping te vinden groter dan vorig jaar in Noorwegen, het lukte behoorlijk om telkens vlotjes een slaapplaats te vinden die aan onze wensen voldeed, op hier en daar een uitzondering na.
 • Wat was je favoriete land en waarom?  
Ieder land dat we bezochten heeft ons op een manier gecharmeerd:
– Tsjechië: Een ontzettend fijn land voor actieve gezinnen. Een fietsparadijs. Heerlijk rustig aan het water. Veel restaurantjes en terrasjes.
– Slowakije: Het minst toeristische land uit het rijtje. Hier is alles nog puur. Hier kom je niet zomaar weg met een mondje Engels of Duits. Hier kan je nog op een heel goedkope en rustige manier van je vakantie genieten. Liefst niet al te veel toeristen om je heen? Slowakije is the place to be!
– Hongarije: De Hongaarse Poesta vonden wij fantastisch. Heerlijk met jonge kinderen ook. Wij waren er vrijwel alleen. Wie van dieren houdt en graag de csiko’s en gulyas in actie ziet, is hier aan het juiste adres.
– Slovenië: Een prachtig land(je). De meest indrukwekkende natuur van de landen op onze trip. Hier hebben we prachtige dingen gezien. Heerlijke locatie voor actieve gezinnen: raften, kanoën, klimmen, wandelen, suppen, … Slovenië is een all-in-one pakket. In vergelijking met de andere landen, was het hier wel ‘druk’, al is dat nog een héél relatief begrip in vergelijking met andere vakantiebestemmingen.

 

IMG_8110.JPG

 • Welke activiteiten heb je gedaan? 
We zijn gaan wandelen bij de Adrspachrotsen in Tsjechië, beklommen de Mount Vogel in Slovenië, wandelden rond het bergmeer Strbské Pleso in Slowakije, naar de Vingarkloof in Slovenië en op de verdedigingsmuren van Rothenburg ob der Tauber.
We hebben een roeibootje gehuurd op het meer van Bled, een rodelbahn gedaan in Tsjechië en Oostenrijk. We zijn op berentocht gegaan in Slowakije, hebben met paard en kar tussen de Gulyas en de Csiko’s gereden op de Poesta, en er zelf ook een ritje mogen doen. We hebben een riddershow gezien in Duitsland en mochten meevaren met een Hongaarse visser in Hortobagy. We zagen dino’s in het Dinopark van Rezi en zwommen in meertjes en riviertjes in Tsjechië en Slovenië. En tussen al dat avontuur door, genoten we van de rust. Van elkaar. Van een drankje en een flinke portie lekker eten.
 • Zijn er ook minder leuke momenten geweest tijdens deze reis? 
Jazeker. We houden niet zo van té toeristische plaatsen. Maar vermits we ‘moeten’ reizen in het hoogseizoen, kunnen we helaas niet altijd ontsnappen aan de drukte. Die momenten zijn voor ons de dieptepunten van de reis. Dit jaar was dat het Balatonmeer.  Ik geloof best dat het er prachtig is.  Maar wij zagen het niet. Wij zagen zwetende lijven.  Prikkeldraad. Té veel drukte. Té veel volk. Té weinig mogelijkheid om gewoon te doen waar je zin in hebt. Misschien stonden we aan het ‘verkeerde’ stukje Balaton. Dat kan.
 • Had je vooraf een budget en kon je je daar aan houden?  
We hadden geen budget vastgelegd. Het is immers ontzettend moeilijk in te schatten hoeveel je zal uitgeven aan brandstof, eten,…  Daarnaast willen we écht vakantie houden en niet tellen hoeveel vakantiebudget er nog over is. Vast staat dat deze reis een stuk goedkoper was dan onze vorige vakantie (Noorwegen). In Slowakije betaalden we €16,- Voor een diner voor 4 personen. Inclusief drank. Ongelooflijk toch?
IMG_8284.JPG
 • Wat zijn jouw tips aan anderen die een soortgelijke reis willen maken?
Lees mijn blog www.footprintsaroundtheworld.be, haal er uit was jou interessant lijkt en geniet, geniet, geniet! Maar hou je niet zo van lange afstanden, spreid deze reis dan over een langere periode of verschillende vakantieperiodes.
 • Heb je zelf al een nieuwe reis op de planning staan? 
We hebben nog een aantal korte tripjes in het vooruitzicht. La Roche-en-Ardenne, Amsterdam,… Onze grote roadtrip voor volgend jaar ligt nog lang niet vast. Schotland?  Ierland? Of Corsica? Of via Estland, Letland naar Finland? Andere tips en ideeën méér dan welkom!  Laat ze zeker achter op  mijn facebookpagina of op Footprints around the world
IMG_9136.JPG

Een gedachte over “Interview; Roadtrip Oost-Europa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s