Interview; Sandra in Australië en Nieuw-Zeeland

 • Wie ben je en waar kom je vandaan?Hallo iedereen! Ik ben Sandra, woon samen met mijn honden Sky & Sidney in een klein dorpje in Noord-Brabant vlakbij Breda. Pas op een latere leeftijd ben ik gaan reizen, ik wist niet dat er van die groepsreizen bestonden en ik was zelf nog bang om alleen te gaan. Maar in 2014 was ik sterk en zelfverzekerd genoeg om alleen op reis te gaan voor 6 maanden!36327786111_100e9a54cb_z.jpg

 

 • Waar ging je reis heen en hoelang was je daar? Na mijn ontslag in 2014, ben ik mijn droom gaan waarmaken. Het plan was om te gaan werken in Australië, maar dat heb ik omgegooid en ben voor 6 maanden gaan reizen in Australië en Nieuw-Zeeland (4 maanden Australië en 2 maanden Nieuw-Zeeland).

 

 • Met wie was je op reis en waarom?​Ik ging alleen op reis, omdat niemand de tijd en het geld had om mee te gaan, niet dat ik dat erg heb gevonden want ik heb zoveel nieuwe mensen ontmoet en voor de mensen thuis had ik een blog bijgehouden.

 

 • Hoe was je reisroute?Ik heb in mijn 4 maanden tijd van Cairns naar Sidney en van Sidney naar Adelaide gereisd. Hierna heb ik nog een waanzinnig outback avontuur gehad (10 dagen in de outback). Na deze waanzinnig tijd in de outback was het tijd om Australië te verlaten en ging ik naar Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland heb ik echt een waanzinnig tijd gehad, heb eerst het noorder-eiland gehad toen het Zuider-eiland.

 

 • Wat was jouw manier van reizen?Ik heb Australië en Nieuw-Zeeland allebei met de bus gedaan. De bus die ik heb gebruikt in Australië is de Greyhound bus. De bus voor Nieuw-Zeeland was StrayTravel daar was ik echt over te spreken die kwam op plekken in het land waar ik zelf nooit aan gedacht had.

 

 • Wat was je favoriete plek?Ik heb zoveel mooie plekken gezien in deze twee landen maar ik moet zeggen in Australië ga ik toch voor de Outback, het is gewoon heerlijk rustig. En in Nieuw-Zeeland ga ik voor Queenstown, Ik ben echt een Adrenaline junkie.

 

 • Welke activiteiten heb je ondernomen?Ik heb verschillende activiteiten ondervonden van natuur tot Skydiven. Maar het mooiste wat ik heb gedaan is in Nieuw-Zeeland een Doubtful sound overnight cruise. In Australië het duiken in Great barrier Reef in combinatie met een overnight cruise whitsundays.

 

 • Hoe heb jij overnacht? Nog leuke tips?De meeste van mijn overnachtingen heb ik doorgebracht in hostels.  De meest unieke avond was het slapen onder de grond bij Coober Pedy. Kijk vooral op internet voor aanbiedingen, vaak krijg je een deal voor 2 nachten 1 betalen of een cruise boeken en nacht gratis overnachten.

36171854140_891d7a73f5_z.jpg

 • Zijn er ook minder leuke momenten tijdens de reis geweest?In Australië heb ik niet echt slechte momenten meegemaakt maar in Nieuw-Zeeland heb ik er wel één. Op een dag had ik in de planning een hike te maken, Tongariro Alpine Crossing, het ging wel door maar ze hadden het beter maar niet kunnen doen, we hebben niks van de omgeving kunnen zien vanwege het slechte weer.

 

 • Had je een budget en kon je je daar aan houden?Ik had een budget van 8.000 euro, ik heb me hier redelijk aan kunnen houden, maar toch heb ik de laatste paar weken wat minder moeten uitgeven. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik zoveel leuke dingen ging doen die niet op de planning stonden.

 

 • Heb je contact gekregen met andere backpackers?Ja ik heb met heel veel contact gekregen, met één daarvan had ik nog contact gehad tot vorig jaar.

 

 • Hoe vond je de cultuur? Moest je je aanpassen?

  Ik vond het cultuur geweldig beter dan in Nederland aanpassen ging vanzelf. Ik heb echt moeten wennen toen ik weer terugkwam in Nederland.

 

 • Wat is er onmisbaar in jouw backpack?

  Ik heb niet echt wat onmisbaar is in mijn backpack maar mijn camera gaat altijd mee.

35781907351_b0ab9ecc99_z

 • Heb je nog meer tips of aanbevelingen voor andere die deze reis ook willen maken?

  Waar ik in Australië wel spijt van gehad heb is dat ik geen auto heb gehuurd of gekocht, dus als iemand deze reis ooit wilt gaan maken, doe het wel! Ga zeker leren surfen in Byron Bay. Als je zo lang gaat reizen, boek alleen een vliegticket, voor 2 nachten een hostel en de rest komt als je daar bent.

 

 • Staat er al een volgende reis op de planning?

  Het is even al geleden dat ik terug ben gekomen, in de tussen tijd ik heb ik nog twee andere reizen gemaakt naar Cuba en Jordanië. Maar nu in 2017 heb ik weer twee reizen op de planning staan. In september ga ik voor een midweekje naar de Belgische Ardennen samen  met mijn honden en mijn moeder. Voor de tweede bestemming ga ik in December naar Lapland, hier kijk ik heel erg naar uit! Jullie kunnen mij volgen op mijn Facebook pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s