Interview – Cella op reis

 • Wie ben je en waar kom je vandaan?  
  Hoi, mijn naam is Cella, ik ben 26 en kom uit Heemskerk.  

 • Waar ging je reis naar toe en hoelang was je daar?  
  Afgelopen december vertrok ik samen met mijn beste vriendin voor 2,5 maand naar China en Australië. We hadden eigenlijk nog geen idee wat we daar gingen doen, we wilden vooral even er tussen uit en de winter in Nederland overslaan. Toen we eenmaal in Australië aangekomen waren, is al snel het plan ontstaan om écht onze dromen waar te maken en te gaan eiland hoppen in de pacific. Ik had een keer een foto van Samoa gezien, dus deze bestemming kon absoluut niet ontbreken. 

 

 • Met wie was je op reis en waarom?  
  Samen met mijn beste vriendin. We hebben elkaar zeven jaar geleden leren kennen en toen we net een jaar bevriend waren, hebben we samen stage gelopen op Curaçao. We bleken allebei een passie voor reizen te hebben en na ons Curaçao avontuur zijn er nog heel veel meer avonturen geweest. Toen het idee ontstond om er even tussenuit te gaan, kon het niet anders dan dit samen te gaan doen. 

 

 • Hoe was je reisroute?
  We zijn gestart in Beijing voor een dag of 3, we hadden hier op de heenweg namelijk een tussenstop en het leek ons leuk om hier dan even te blijven. Daarna zijn we doorgegaan naar Australië. Vanuit Adelaide via de Great Ocean Road naar Melbourne, met nog een andere vriendin een roadtrip door Tasmanië, door naar Sydney en Brisbane en omhoog gereden tot Noosa. Daarna begon ons island hopping avontuur. We zijn begonnen op Fiji en naast het hoofdeiland nog een ander eiland gezien, toen doorgegaan naar Samoa en geëindigd in Frans-Polynesië met als hoogtepunt Bora Bora.  

 

 • Wat vond je van de cultuur? Moest je je aanpassen?  
  Toen we op Samoa aankwamen vond ik het eigenlijk direct al leuk. De mensen zijn enorm vriendelijk, je merkt dat er weinig toeristen zijn en het land is prachtig. Het is een prachtig, authentiek eiland en voor mij absoluut één van de hoogtepunten van onze reis.  

 • Hoe was het eten daar?   
  Omdat wij lange tijd op reis waren, probeerde we veel zelf te koken. Dit was op Samoa wel een uitdaging. Het is een eiland midden in de oceaan en dat merk je wel qua aantal producten. Zo konden we voornamelijk aubergines krijgen en was er verder weinig groente.  

 

 • Wat was het hoogtepunt van je reis?   
  De reden waarom ik perse naar Samoa wilde, was het To Sua Ocean Trench. Deze staat ook wel bekend als één van de mooiste natuurbaden in de wereld. Via een houten ladder klim je naar beneden en je komt in het aquablauwe water terecht. Het is even een klim, vooral weer omhoog, maar absoluut de moeite waard. Een hele bijzondere ervaring.
   
 • Heb je nog leuke overnachting tips?   
  Wij zijn begonnen in Apia, maar hadden op internet iets gelezen over een Infinity pool aan de kust. We hebben besloten om onszelf te trakteren op een paar overnachtingen op het Sa’moana resort. Het valt qua prijs heel erg mee, maar het zwembad is echt fantastisch mooi! Daarnaast is het eten er heerlijk en is de badkamer achter de bungalow, zodat je onder de sterrenhemel staat te douchen ’s avonds. Echt fantastisch! 

 

 • Heb je ook minder leuke momenten gehad?   
  Eerlijk? Nee! 

 

 • Had je een bepaald budget en kon je je daar aan houden?   
  Samoa is geen goedkope bestemming, maar ook niet zo duur als andere eilanden in de pacific (zoals Frans-Polynesië). Toch zaten wij wel iets boven ons dagbudget van 25€ per nacht per persoon voor slaapplaats. Dit kwam ook, omdat wij voor het Sa’moana Resort gekozen hebben. Verder heb je op Samoa absoluut een auto nodig, maar zijn de meeste activiteiten gratis.  

 • Kreeg je onderweg contact met andere backpackers?   
  Nee, er zijn weinig toeristen op Samoa, wat het juist een bijzondere bestemming maakt. In ons hotel met gemeenschappelijke keuken hebben we één andere backpacker ontmoet.  

 

 • Welke tip wil jij anderen meegeven die naar Samoa gaan?  
  De belangrijkste tip is uiteraard om naar Samoa te gaan. Vanuit Australië kun je er makkelijk heenvliegen en het is zo’n bijzondere bestemming! Je kunt lekker naar het strand, heel veel natuur zien, hiken, relaxen, naar de stad etc etc. Daarnaast is het heel leuk om in de grote kerk in Apia een kerkdienst bij te wonen. Dit is een bijzondere ervaring.   

 

 • Heb je al een volgende reis op de planning staan?   
  Ja zeker, ik vertrek vanmiddag naar London en in het nieuwe jaar staan Sofia, New York en Israël op de planning! Als je al mijn reizen wilt volgen, of nog meer foto’s van Samoa wilt zien, kun je een kijkje nemen in CÉCÉ’S WORLD op mijn Instagram.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s