Digital nomad life

Living the dream when you are a digital nomad? Mijn antwoord is: JA! Zo ongeveer elke dag denk ik aan hoeveel geluk ik heb om op Bonaire te wonen en werken. Natuurlijk zit er ook een keerzijde aan deze manier van leven, maar voor mij weegt dat niet op tegen de vele pluspunten.

Happy Island Girl

Freedom

Het belangrijkste wat ik miste in mijn drukke leven in Nederland was toch wel vrijheid. De hele dag door MOET je van alles. Een overvolle agenda, werkstress en een druk sociaal leven. Mijn agenda heb ik dan ook lekker achter gelaten in Nederland. In Bonaire kun je letterlijk met de dag leven. Waarom achteruit of vooruit kijken? Je leeft NU!

Mijn dagen als virtual assistant deel ik zelf in. Hoelaat, hoelang en waar ik ga werken kan ik zelf bepalen. In de eerst weken begon ik om 6 uur ’s ochtends al met werken (iets met een jetlag 🙄). Na een paar uur stopte ik met werken en kon ik de rest van de dag heerlijk naar het strand. Nu ik ook het bedrijf Beachsocks Bonaire ben gestart samen met Louise heb ik wel wat meer werkuren. Ook dit is heel flexibel en kan zo uitgevoerd worden zoals wij dat willen. Ik heb dus echt de ultieme vrijheid.

Of ik ooit nog terug kan naar een baan waar je 10 uur per dag moet werken en amper tijd hebt voor jezelf? Ik weet niet of dat nog gaat. Deze vrijheid is echt een super gevoel. Elke dag voelt als vakantie.

Montaña hiking trail ⛰

Personal growth

Eerlijk is eerlijk, de tijd die ik voor mezelf had was eerst behoorlijk even wennen. Hoe confronterend is het als je een groot gedeelte van de dag de tijd hebt om aan jezelf te denken? In Nederland was ik daar vaak te druk voor. Het was dan ook best wel een frustratie om soms even “niks” te doen te hebben. Juist door deze momenten leerde ik weer om alleen te kunnen zijn. Om stil te kunnen zijn. Om te schrijven. Om terug te gaan naar mijn eigen gevoel. Er komen weer nieuwe ideeën, ik heb veel interessante gesprekken en leer mezelf nog beter kennen.

Een nieuw leven beginnen is ook niet niks. Een nieuw ritme vinden, nieuwe vrienden maken, bedenken hoe ik de dagen ga invullen. Het opnieuw beginnen is een proces waar je veel van kan leren en dat is juist heel leuk.

Meant to be

Het is alsof het allemaal zo moet zijn. Ik durfde nooit de stap te nemen om weg te gaan bij mijn vaste baan, woonplek en veilige omgeving. Nu ik dat wel heb gedaan komt er juist allemaal moois op mijn pad. Als je geen deur dicht doet kan er ook geen nieuwe deur voor je open gaan. Ik was aan het wachten op het moment dat er vanzelf iets zou veranderen, maar zo werkt het niet. De juiste baan is op het goede moment bij mij terecht gekomen. Ik geloof niet in toeval, dit moet zo zijn. Het voelt soms echt nog alsof ik leef in een droom en dit niet echt gebeurd.

Making new friends 💞

Social stuff

De eerste tijd liep ik er wel tegen aan dat ik hier helemaal alleen ben gaan wonen. In Nederland had ik mijn vertrouwde vrienden, vriendinnen en familie. Ga ik dit hier ook weer vinden? Al binnen een paar weken heb ik echt een fijne kring om me heen. Wat heb ik een geluk met wie er op mijn pad komen op dit avontuur. In korte tijd ontstaan er al waardevolle connecties.

Naast mijn nieuwe vriendenkring hier, is het voor mijn beste vriendinnen in Nederland natuurlijk het ideale vakantie adres dit jaar. Dé kans om naar Bonaire te komen. Voor mij echt super dat ze de moeite nemen om een kijkje in mijn leven hier te nemen en ze even dichtbij mij te hebben. Hoewel, even? Één van mijn beste vriendinnen heeft tijdens haar vakantie bij mij besloten om ook hier te komen wonen en nu zijn we buren!

It’s not all perfect

En dat kan ook niet, het leven kan niet perfect zijn, er is altijd wel iets wat je liever anders zou willen. Toch zijn er voor mij niet veel minpunten te noemen aan dit leventje. Word je het warme weer niet zat? Een vraag die vaak voorbij komt. Het antwoord is een 100% nee. Kou en regen is niet aan mij besteed. En zelfs hier heb ik het wel eens koud en heb ik een lange broek of trui aan (besef dat het niet kouder dan 25 graden hier is 😆). Mis je Nederland niet? Nee eigenlijk helemaal niet. Het enige wat ik soms lastig vind is het missen van vrienden en familie, maar ik heb er vertrouwen in dat goede banden blijven bestaan ondanks de afstand.

Het werken als digital nomad is zeker niet altijd even leuk. Ondanks dat ik alle ruimte heb om mijn eigen creativiteit in te zetten werk ik wel altijd alleen. De contacten die ik heb zijn online. Nu ik bezig ben met Beachsocks Bonaire heb ik dit gemis weer kunnen opvullen en heb leuke samenwerkingen. Contact met mijn werkgever kan ook wat lastig zijn, omdat we elkaar nooit real life zien. Soms gaat dat toch net even wat makkelijker om snel wat te bespreken. De verleiding om iets leuks te gaan doen in plaats van werken ligt altijd op de loer. Het kan af en toe een uitdaging zijn om de goede balans te vinden.

Coco Beach Sunset

Als dit je droom is om te doen kan ik het zeker aanraden om ook deze stap te nemen. Als je het nooit geprobeerd hebt weet je ook niet hoe het gegaan zou zijn. De voordelen wegen zeker op tegen de nadelen. En terug naar je oude vertrouwde leven? Dat kan altijd, maar dan heb je het wel geprobeerd.

Gelukkig zit mijn avontuur er nog niet op en mag ik voorlopig nog hier blijven wonen. Ik ben zelfs aan het kijken naar de mogelijkheden om langer blijven, ik ben hier nog lang niet uitgekeken! 🌴

9 gedachten over “Digital nomad life

 1. Zo mooi beschreven weer hoe het je vergaat daar! Zo trots op je hoe je dit beschrijft en dit ook écht zo voelt!
  Tuurlijk mis ik je hier, maar ik geniet ook zo met je mee dat je zo’n fijn leven hebt daar!
  Kus lieverd😗

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve Livia, wat een mooi stukje heb je weer geblogd. En wat ben ik blij dat je het zo naar je zin hebt.
  Natuurlijk mis ik je, maar ik vind het zo super dat je je droom achter na gaat. Hopelijk lukt het mij
  ook nog om naar Bonaire te komen om je bonita Isla Bonaire te bewonderen. Geniet en maak plezier.
  Heel veel liefs en hou me op de hoogte. Pappa

  Geliked door 1 persoon

 3. Wauw!! Wat goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!! Totaal geen verrassing dat je kijkt naar de mogelijkheid om langer te blijven Hihi….dat zat er natuurlijk dik in😉
  Blijf het super dapper van je vinden dat je helemaal alleen je droom achterna gegaan bent en hoe mooi als dat ook bevalt!!
  Meis…geniet nog van alles en iedereen om je heen daar! Ik blijf je volgen!!
  😘😘

  Geliked door 1 persoon

 4. lieverd wat heerlijk om weer wat van je te lezen,je bent dan wel klein van stuk . maar heeel groot met wat je durft en doet.
  We zijn zo trots op je, dat je het toch maar flikt om je droom waar te maken.
  Wij gaan morgen op vacantie 6 weken varen, stuur maar een beetje zon naar ons
  Hoop voor jou dat het gaat lukken om langer te blijven, alleen moet ik je dan nog langer missen.Maar omdat het zo goed gaat met jeheb ik er vrede mee.
  Dag lieve schat dikke kus van ons.

  Like

 5. Super, wat heerlijk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. We gaven je groot gelijk dat je ging en we geven je groot gelijk dat je langer wilt blijven. We hopen dat dat gaat lukken. We hoeven niet te zeggen dat we je missen want dat weet je wel. En misschien komen we je wel opzoeken in het nieuwe jaar, als je er dan nog zit. Dan kunnen we jou droom ook een beetje beleven.
  Liefs uit Kampen van ons viertjes!

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat ontzettend fijn dat je het zo naar je zin hebt.
  En ik had wel verwacht dat je langer wilt blijven .Zo gezellig dat je vriendin nu bij je is .
  Geniet met volle teugen .😎🎉❤️😘

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s